Lihakaalijuureskeitto

Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g20g12kcal0.3g2.6g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.6kcal0.1g1.2g0g0.5g
Kaali, valkokaali80g17kcal1g2.7g0.2g1.7g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g40g49kcal8.4g0g1.6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g3g27kcal0g0g3g0g
Voi, 1 tl, 5 g1g7.3kcal0g0g0.8g0g
Soijakastike10g6kcal0.5g1g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana790g261kcal21.2g17.4g11.2g5.6g
Valittu annoskoko395g131kcal10.6g8.7g5.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna198g65kcal5.3g4.4g2.8g1.4g
Arvot/100g100g33kcal2.7g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=103251