Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 46g187kcal0g46g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g121kcal3.6g24.7g0.4g1.2g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%72g43kcal2.3g5.1g1.4g0g
Kananmuna kuoreton 79g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Korppujauho 27g99kcal2.8g20.2g0.3g1.4g
Manteli 25g155kcal6.1g1.7g13.6g1.8g
Leivinjauhe 3.6g6.3kcal0.2g1.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.4g5.8kcal0g1.4g0g0g
Kardemumma, annos 2g1.4g4.5kcal0.2g1g0.1g0.4g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen72g129kcal0.3g30.9g0.1g1.7g
Sokerivesikuorrutus 32g111kcal0g27.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana790g1947kcal50.8g319.6g48g13g
Valittu annoskoko395g974kcal25.4g159.8g24g6.5g
Annoskoko puolitettuna198g487kcal12.7g79.9g12g3.3g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.5g6.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663