Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)78g563kcal0g0g62.5g0g
Sokeri 67g271kcal0g66.8g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 3.8g14kcal0.7g0.4g0.8g1.1g
Leivinjauhe 6.3g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g78g241kcal3.4g57g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 19g6.3kcal0.6g0.9g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 44g19kcal4.3g0.2g0g0g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana790g2948kcal35.2g404.2g128.6g7.8g
Valittu annoskoko395g1474kcal17.6g202.1g64.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna198g737kcal8.8g101.1g32.2g2g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.2g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060