Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali247g52kcal3g8.4g0.5g5.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha52g86kcal9.9g0g5.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.3kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Sipuli 7.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 6.5g20kcal0g4.8g0g0g
Oivariini, 60 (100g)1.9g11kcal0g0g1.2g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)1.9g1.6kcal0.2g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana791g360kcal26.8g30.6g14g11.8g
Valittu annoskoko395g180kcal13.4g15.3g7g5.9g
Annoskoko puolitettuna198g90kcal6.7g7.7g3.5g3g
Arvot/100g100g46kcal3.4g3.9g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055