Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g50g0.7kcal0.2g0g0g0g
Suklaa tumma 101g519kcal3.9g53.5g31.2g5.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g20g13kcal0.7g0g5g0g
Sokeri 24g98kcal0g24.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)201g684kcal4.4g6.2g70.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana792g2628kcal18.4g167.6g213.2g10.6g
Valittu annoskoko396g1314kcal9.2g83.8g106.6g5.3g
Annoskoko puolitettuna198g657kcal4.6g41.9g53.3g2.7g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916