Kesäkurpitsa-jogurttileipä

1 kesäkurpitsa (n.250 g)
25 g hiivaa
4 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
n. 11-12 dl vehnäjauhoja

Ohje:
Raasta kesäkurpitsa karkealla raastinterällä.

Murenna hiiva astiaan ja lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.

Kaada jogurtti hiivan sekaa ja sekoita.

Lisää kesäkurpitsa.

Lisää joukkoon öljy, sokeri, suola, oregano ja suurin osa jauhoista.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla nin 40 minuuttia.

Vaivaa taikina ja jaa se kahteen leipään.

Anna kohota 30 minuuttia.

Säädä uuni 250 asteeseen.

Paista leipiä uunin alaosassa noin 5 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leipiä vielä 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

Valmis painaa noin 1063 grammaa.

Raaka-aineet 1408 g.

Valmiin ja raa'an suhde 1,32.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 62g11kcal0.3g1.6g0.2g0.4g
Hiiva 7g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Jogurtti, bulgarian, rasvaa 3,9%, ei lisätty d-vitamiinia 113g72kcal3.4g3.8g4.4g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Oregano, kuivattu 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g201g724kcal26.1g140.8g4.2g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana792g1735kcal61.4g301.2g26g16.8g
Valittu annoskoko396g867kcal30.7g150.6g13g8.4g
Annoskoko puolitettuna198g434kcal15.4g75.3g6.5g4.2g
Arvot/100g100g219kcal7.8g38g3.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91451