Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 55g42kcal1g8.5g0.1g0.5g
Porkkana 14g4.7kcal0.1g0.8g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g7.7g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g4.4g5.3kcal0.1g0.2g0.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.6g5kcal0.2g0.6g0.2g0g
Voi 1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Lohifilee 44g86kcal8.2g0g5.9g0g
Katkarapu 20g14kcal2.8g0g0.2g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g15g15kcal0.6g3.1g0.1g0g
Valkopippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana792g379kcal26.6g28.6g16.2g2.4g
Valittu annoskoko396g190kcal13.3g14.3g8.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna198g95kcal6.7g7.2g4.1g0.6g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674