Spagettivuoka

1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.

Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.

Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.

Siirrä sipuli lautaselle.

Ruskista jauheliha.

Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.

Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.

Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.

Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.

Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää juustoraaste.

4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.

Kaada juustokastike vuokaan.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 440 grammaa

Reyahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g450g1507kcal58.5g305.9g6.7g28.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)1125g337kcal11.2g45g4.5g2.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha562g934kcal106.8g0g56.2g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Rypsiöljy 91g806kcal0g0g91.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63g1.1g3.1g
Juusto, keskiarvo 180g630kcal45g0.4g49.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen675g223kcal22.3g33.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 675g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7920g9550kcal509g905.6g419.2g72g
Valittu annoskoko3960g4775kcal254.5g452.8g209.6g36g
Annoskoko puolitettuna1980g2388kcal127.3g226.4g104.8g18g
Arvot/100g100g121kcal6.4g11.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146070