Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g503g6.5kcal1.5g0g0g0g
Suklaa tumma 1005g5191kcal39.2g535.3g311.6g53.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g201g129kcal7g0.4g50.3g0g
Sokeri 241g979kcal0g241g0g0g
Kuohukerma (Ingman)2010g6835kcal44.2g62.3g703.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7920g26280kcal183.8g1678g2131g106.6g
Valittu annoskoko3960g13140kcal91.9g839g1065.5g53.3g
Annoskoko puolitettuna1980g6570kcal46g419.5g532.8g26.7g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916