Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2080g7137kcal212g1456g25g72.8g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g20g72kcal9g8g1.2g0g
Kauralese 240g864kcal43.2g109.4g18.5g42g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7920g16146kcal528.4g3146.8g89.4g229.6g
Valittu annoskoko3960g8073kcal264.2g1573.4g44.7g114.8g
Annoskoko puolitettuna1980g4036kcal132.1g786.7g22.4g57.4g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248