Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1605g530kcal53g78.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 294g420kcal36.8g0.9g30.2g0g
Sokeri 803g3258kcal0g801.9g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g54g166kcal5.9g32.1g3.7g15g
Hiiva 134g100kcal17.6g1.5g0.5g9.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 535g3801kcal4g2.1g428.1g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g535g948kcal1.1g52.4g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7936g18445kcal236.8g1939.2g927.2g48.4g
Valittu annoskoko3968g9223kcal118.4g969.6g463.6g24.2g
Annoskoko puolitettuna1984g4611kcal59.2g484.8g231.8g12.1g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854