Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 25g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.6g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.8g
Voi 60% rasvaa 13g68kcal0.1g0.1g7.6g0g
Sokeri38g152kcal0g37.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 250g96kcal0.4g20.4g0.2g3.7g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana795g1287kcal14.8g186.2g49.8g11g
Valittu annoskoko398g643kcal7.4g93.1g24.9g5.5g
Annoskoko puolitettuna199g322kcal3.7g46.6g12.5g2.8g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557