Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)351g1334kcal1.8g22.8g140.4g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g70g45kcal2.5g0.1g17.6g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 632g2124kcal0g464.6g0g0g
Raparperi 1053g355kcal7.3g57.9g1.1g14.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 70g235kcal0g57.3g0g1g
Valkuainen (100g)1053g442kcal103.2g15.8g1.1g0g
Sokeri 746g3028kcal0g745.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7952g15126kcal229.6g2727.6g320.4g31.4g
Valittu annoskoko3976g7563kcal114.8g1363.8g160.2g15.7g
Annoskoko puolitettuna1988g3782kcal57.4g681.9g80.1g7.9g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311