Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali188g40kcal2.3g6.4g0.4g3.9g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.3g0g7.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Pekoni (Dulano)11g29kcal2g0.4g2.1g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl38g128kcal0.8g1.1g13.1g0g
Lihaliemi laimennettu 56g11kcal0g1.7g0.3g0g
Voi 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Siirappi, tumma5.6g18kcal0g4.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana797g750kcal39.4g29.8g51g8.4g
Valittu annoskoko398g375kcal19.7g14.9g25.5g4.2g
Annoskoko puolitettuna199g188kcal9.9g7.5g12.8g2.1g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132877