Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali142g30kcal1.7g4.8g0.3g3g
Porkkana, keskikokoinen 65g41g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Sipuli (käsittelemätön)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g113g191kcal22.5g0g11.3g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen5.6g23kcal0.4g0.1g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana796g533kcal50.6g18.6g28.2g9.4g
Valittu annoskoko398g266kcal25.3g9.3g14.1g4.7g
Annoskoko puolitettuna199g133kcal12.7g4.7g7.1g2.4g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241