Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g42g80kcal1g1.7g8g0g
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)5.1g15kcal0.5g0.5g1.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka23g19kcal0.8g4.3g0.2g0.2g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 14g6kcal0.5g0.7g0.1g0g
Valkoviini makea 34g33kcal0.1g2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 113g249kcal19.7g0g19.1g0g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 39g13kcal0.2g2.2g0.1g1g
Lehtiselleri 8.4g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Oliiviöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Voi 8.4g61kcal0.1g0g6.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana797g1038kcal46.6g25.4g79g3.6g
Valittu annoskoko398g519kcal23.3g12.7g39.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna199g260kcal11.7g6.4g19.8g0.9g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g9.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165