Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)593g160kcal7.7g28.5g1.2g10.1g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Linssi, punainen, Go Green674g2191kcal161.8g330.4g6.7g80.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka72g7.9kcal0.8g0.8g0.1g0.7g
Vesi2248g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 187g1656kcal0g0g187.3g0g
Viinietikka balsami45g16kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7968g8179kcal344.8g742.8g391.4g191.4g
Valittu annoskoko3984g4090kcal172.4g371.4g195.7g95.7g
Annoskoko puolitettuna1992g2045kcal86.2g185.7g97.9g47.9g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212