Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g659g942kcal82.3g2g67.8g0g
Sokeri383g1556kcal0g382.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1007kcal29.9g205.3g3.5g10.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 105g351kcal0.1g85.5g0.1g1.5g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g1048g1572kcal5.2g377.1g3.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g524g838kcal37.7g83.8g36.7g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 599g1536kcal7.8g18g161.6g0g
Kiivi kuorittu 165g77kcal0g11.7g1g4.4g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 180g133kcal1.3g27.8g0.7g2g
Tomusokeri 1dl=60g15g60kcal0g15g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7968g16193kcal330.2g2429.4g549g36.6g
Valittu annoskoko3984g8096kcal165.1g1214.7g274.5g18.3g
Annoskoko puolitettuna1992g4048kcal82.6g607.4g137.3g9.2g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759