Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2093g7180kcal213.2g1464.8g25.1g73.2g
Vesi1610g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g20g72kcal9.1g8g1.2g0g
Kauralese 242g869kcal43.5g110.1g18.6g42.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7968g16243kcal531.6g3165.8g89.8g231g
Valittu annoskoko3984g8122kcal265.8g1582.9g44.9g115.5g
Annoskoko puolitettuna1992g4061kcal132.9g791.5g22.5g57.8g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248