Mustikkamuffinsit murupäällisellä

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda.

Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugutti ja kananmuna.

Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää.

Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat.

Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan.

Sekoita jauho, sokeri ja kaneli.

Lisää joukkoon 2 rkl pehmeää voita pieninä palasina ja nypi muruiksi.

Lisää muru muffinsien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä.

Älä paista liian kuiviksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 57 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 100g344kcal10.2g70.2g1.2g3.5g
Sokeri 56g228kcal0g56.2g0g0g
Leivinjauhe 3.3g5.8kcal0.2g1.2g0g0g
Rypsiöljy 20g175kcal0g0g19.8g0g
Kananmuna kuoreton 24g35kcal3g0.1g2.5g0g
Mustikka metsä- 66g29kcal0.3g4.2g0.4g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 22g74kcal2.2g15.1g0.3g0.8g
Sokeri 28g114kcal0g28.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.2kcal0g0.7g0g0g
Voi suolaton 12g90kcal0.1g0g10g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 66g22kcal2g3.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana798g2240kcal36g358g68.6g13g
Valittu annoskoko399g1120kcal18g179g34.3g6.5g
Annoskoko puolitettuna199g560kcal9g89.5g17.2g3.3g
Arvot/100g100g281kcal4.5g44.9g8.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225458