Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 38g263kcal0.2g0g29.6g0g
Hunaja 70g231kcal0.4g56.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Hasselpähkinä 16g105kcal2.3g0.6g9.9g2.8g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 150g53kcal0.2g10.7g0.1g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana798g1925kcal33.8g231g92g16.2g
Valittu annoskoko399g963kcal16.9g115.5g46g8.1g
Annoskoko puolitettuna200g481kcal8.5g57.8g23g4.1g
Arvot/100g100g241kcal4.2g29g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623