Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 38g86kcal1.9g6.6g5.3g2.2g
Persilja 7.5g2.1kcal0.1g0.1g0g0.6g
Oliiviöljy 19g166kcal0g0g18.8g0g
Tomaatti 75g17kcal0.4g2.6g0.2g1.1g
Kurkku 68g7.4kcal0.4g0.9g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 151g278kcal6.9g47.7g5.9g2.4g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore19g4.7kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana798g1135kcal20g121.4g60.6g14.4g
Valittu annoskoko399g568kcal10g60.7g30.3g7.2g
Annoskoko puolitettuna200g284kcal5g30.4g15.2g3.6g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500