Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 14g119kcal0g0g13.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.8g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.4g0.1kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 25g149kcal5.8g3.2g12.4g1.5g
Kauralese 15g54kcal2.7g6.8g1.2g2.6g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Soijarouhe, vaalea 8.7g34kcal3.4g4.1g0.2g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.2g1.2g3.4g
Grahamjauho 83g271kcal8.7g50.1g1.8g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana799g1926kcal61.4g265.4g60.6g33.2g
Valittu annoskoko399g963kcal30.7g132.7g30.3g16.6g
Annoskoko puolitettuna200g481kcal15.4g66.4g15.2g8.3g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785