Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 216g877kcal0g215.8g0g0g
Puolukka 900g349kcal4g61.2g4.5g23.4g
Mannasuurimo, myllyn paras360g1260kcal45.7g250.2g7.2g14.4g
Vesi2520g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7992g4972kcal99.4g1054.4g23.4g75.6g
Valittu annoskoko3996g2486kcal49.7g527.2g11.7g37.8g
Annoskoko puolitettuna1998g1243kcal24.9g263.6g5.9g18.9g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139779