Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)601g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Valkosipuli 301g325kcal23.7g49g1.8g6.3g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g81g717kcal0g0g81.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84.1g1.4g4.2g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g301g841kcal57.1g0.1g66.1g0g
Timjami 9g26kcal0.8g2.4g0.7g3.3g
Persilja 180g49kcal2.5g2g0.4g14.4g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g2404g2884kcal60.1g144.2g216.3g36.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7992g10835kcal328.4g621.2g738g149g
Valittu annoskoko3996g5418kcal164.2g310.6g369g74.5g
Annoskoko puolitettuna1998g2709kcal82.1g155.3g184.5g37.3g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122