Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai7.2g25kcal0.9g5.1g0.2g0.3g
Sokeri 12g47kcal0g11.5g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen10g74kcal0g0g8.3g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g4.1g3.7kcal0g0.2g0.3g0g
Kananmuna 50g(kpl)4.1g5.2kcal0.5g0g0.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)2.5g4.5kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g321kcal2.8g36g18.4g0.6g
Valittu annoskoko40g161kcal1.4g18g9.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna20g80kcal0.7g9g4.6g0.2g
Arvot/100g100g402kcal3.5g45g23g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412