Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 29g7kcal0.5g0.6g0.1g0.7g
Oliiviöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Tonnikala öljyssä 6.7g13kcal1.8g0g0.6g0g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g58kcal4.6g1.4g3.4g1.4g
Valittu annoskoko40g29kcal2.3g0.7g1.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna20g15kcal1.2g0.4g0.9g0.4g
Arvot/100g100g73kcal5.8g1.8g4.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083