Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 10g2.5kcal0.2g0.2g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 10g3.7kcal0.5g0.2g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.4g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Paprika punainen 5g1.5kcal0g0.2g0g0.1g
Ruokakerma Valio 4% K&P5.2g3.1kcal0.1g0.2g0.2g0g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g2.1g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g1.6g4.6kcal0.5g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g40kcal3.2g2.2g1.4g1.4g
Valittu annoskoko40g20kcal1.6g1.1g0.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna20g10kcal0.8g0.6g0.4g0.4g
Arvot/100g100g50kcal4g2.7g1.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900