Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 5.6g7.1kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.5g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Voi 1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Maito,kevyt (valio) 100g2.8g1.3kcal0.1g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 3.7g5kcal0.1g0.1g0.4g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g3.7g2.2kcal0.3g0.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 8.4g3kcal0g0.6g0g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g169kcal3.4g26g5g0.8g
Valittu annoskoko40g84kcal1.7g13g2.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g42kcal0.9g6.5g1.3g0.2g
Arvot/100g100g211kcal4.3g32.5g6.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748