Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)17g28kcal2.4g0.2g2.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g13g7.9kcal0.2g1.7g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, 50g7.8g1.6kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 1.3g2.5kcal0g0g0.3g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.8g7.5kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g96kcal5.2g4.4g6.6g0.4g
Valittu annoskoko40g48kcal2.6g2.2g3.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g24kcal1.3g1.1g1.7g0.1g
Arvot/100g100g119kcal6.5g5.5g8.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240