Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 19g4.5kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Kuohukerma,valio,2dl9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 5.6g17kcal1g0.1g1.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]3.8g12kcal1g0g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g133kcal5g1.8g11.4g0.8g
Valittu annoskoko40g66kcal2.5g0.9g5.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g33kcal1.3g0.5g2.9g0.2g
Arvot/100g100g165kcal6.2g2.2g14.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502