Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 27g6.5kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 8.2g5.2kcal0.2g0.4g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen0.8g5.9kcal0g0g0.7g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste2.7g10kcal0.8g0g0.8g0g
Rypsiöljy 0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g65kcal3.2g3.2g4.4g1.2g
Valittu annoskoko40g33kcal1.6g1.6g2.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna20g16kcal0.8g0.8g1.1g0.3g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=304130