Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Peruna, punnittu kuorineen 5g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Porkkana 5g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Paistijauheliha nauta 5%20g26kcal4.2g0g1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa5g15kcal1.1g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g94kcal11g2.4g4.2g0.4g
Valittu annoskoko40g47kcal5.5g1.2g2.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g24kcal2.8g0.6g1.1g0.1g
Arvot/100g100g117kcal13.7g3g5.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794