Sitruunapiirakka

Sekoita jauhot, suola ja sokeri.

Nypi/sekaa joukkoon rasva.

Lisää kylmä vesi ja laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Valmista sillä välin täyte: Raasta 2 sitruunan kuori ja puserra niistä mehu.

Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää sitruunamehu ja kuoriraaste sekä ranskankerma varovasti sekoittaen.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n.40-50 min, tai kunnes hyytynyt.

Peitä foliolla paiston aikana, ettei pinta tummu liikaa.

Voi tarjota esim.

vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.1g7kcal0g1.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g2.1g7.3kcal0.1g1.7g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Vesi1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen kananmunassa (Kananmunan keltuainen), annos 20g3.5g10kcal0.5g0g0.9g0g
Kananmuna kuoreton 3.8g5.4kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 5.9g24kcal0g5.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio10g15kcal0.3g0.7g1.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore6.2g1.6kcal0g0.6g0g0g
Sitruuna kuorittu 1g0.4kcal0g0g0g0g
Voi 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g196kcal2.8g22.4g10.6g0.2g
Valittu annoskoko40g98kcal1.4g11.2g5.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g49kcal0.7g5.6g2.7g0.1g
Arvot/100g100g244kcal3.5g27.9g13.2g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=386260