Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 8.3g58kcal0.1g0g6.6g0g
Mustikka13g4.2kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 2.3g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana81g233kcal2.6g24.2g14g1.4g
Valittu annoskoko41g117kcal1.3g12.1g7g0.7g
Annoskoko puolitettuna20g58kcal0.7g6.1g3.5g0.4g
Arvot/100g100g286kcal3.2g29.7g17.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796