Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu3.7g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos10g33kcal0.2g7.9g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.7g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g4.7g34kcal0g0g3.7g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 6.2g5.4kcal0.2g0.3g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana81g239kcal2g35.8g9.2g0g
Valittu annoskoko41g119kcal1g17.9g4.6g0g
Annoskoko puolitettuna20g60kcal0.5g9g2.3g0g
Arvot/100g100g293kcal2.5g44g11.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813