Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 14g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 14g19kcal2.6g0g1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)8.8g5.3kcal0.1g0.4g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g72kcal6g5.6g2.8g0.2g
Valittu annoskoko41g36kcal3g2.8g1.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna21g18kcal1.5g1.4g0.7g0.1g
Arvot/100g100g88kcal7.3g6.8g3.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251258