Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g14g4.7kcal0g1g0g0.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)4g29kcal0g0g3.2g0g
Sokeri5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g6g22kcal0.8g4.2g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl5.2g18kcal0.1g0.2g1.8g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g6.5g4.2kcal0.7g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g196kcal3.2g21.8g10.2g1g
Valittu annoskoko41g98kcal1.6g10.9g5.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna21g49kcal0.8g5.5g2.6g0.3g
Arvot/100g100g239kcal3.9g26.7g12.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574