Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 68g275kcal0g67.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 12g40kcal0g9.7g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g80g581kcal0.8g0.8g63.7g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Mustikka metsä- 239g105kcal1.2g15.3g1.4g7.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana800g2009kcal4.2g188.4g130.2g16.2g
Valittu annoskoko400g1004kcal2.1g94.2g65.1g8.1g
Annoskoko puolitettuna200g502kcal1.1g47.1g32.6g4.1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.6g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593