Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 79g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki131g84kcal14.5g5.5g0.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.6g0.5kcal0g0.2g0g0g
Parmesan formaggio da pasta14g65kcal5.7g0g4.7g0g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Manteli 110g680kcal26.6g7.3g59.6g7.9g
Rypsiöljy 11g98kcal0g0g11g0g
Ruokasuola jodioitu 1.1g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 18g59kcal5.3g1.3g3.7g5.6g
Seesaminsiemen, kuorineen 15g99kcal4g1g8.5g1.8g
KauraKuitunen (Hirvelä)15g19kcal1.1g2.5g0.5g10.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana800g2441kcal134.4g37.6g193.2g51.8g
Valittu annoskoko400g1220kcal67.2g18.8g96.6g25.9g
Annoskoko puolitettuna200g610kcal33.6g9.4g48.3g13g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385