Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)43g12kcal0.6g2g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 63g43kcal0.2g0.4g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g50g171kcal3.5g39g0.2g0.7g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Voi 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g7g4.2kcal0.2g0.4g0.5g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g45g14kcal0.5g1.8g0.1g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g86g103kcal18.8g0.8g3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana800g805kcal47.6g88.8g20.4g3.8g
Valittu annoskoko400g402kcal23.8g44.4g10.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna200g201kcal11.9g22.2g5.1g1g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876