Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi38g173kcal2.5g23g8.1g1.2g
Mascarpone (250g)77g400kcal3.5g3.5g41.4g0g
Flora Vanilla 12%96g182kcal4.3g15.3g11.5g0g
Sokeri 82g331kcal0g81.4g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g23g15kcal0.8g0g5.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g3.8kcal0g0.9g0g0g
Suolapähkinä 1.2g6.9kcal0.3g0.1g0.6g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 35g15kcal3.4g0.1g0g0g
Vispikerma Flora 20%19g42kcal0.6g1g3.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g29g161kcal2.4g15.8g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana800g2658kcal35.6g282.2g162g2.6g
Valittu annoskoko400g1329kcal17.8g141.1g81g1.3g
Annoskoko puolitettuna200g665kcal8.9g70.6g40.5g0.7g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313