Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.6g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g150g35kcal2.1g5.1g0.6g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g3.8g8.8kcal0.1g1g0.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl75g256kcal1.5g2.3g26.3g0g
Katkarapu 135g93kcal19.5g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana801g855kcal48.4g22g62.8g1.2g
Valittu annoskoko401g428kcal24.2g11g31.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna200g214kcal12.1g5.5g15.7g0.3g
Arvot/100g100g107kcal6g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528