Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 18g93kcal0.1g0.1g10.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 263g120kcal7.9g12.6g3.9g0g
Emmental, punaleima 17%58g169kcal19.9g0g9.9g0g
Valkopippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 2.2g12kcal0g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.4kcal0.2g1.5g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 32g15kcal1g1.5g0.5g0g
Emmental, punaleima 17%7.2g21kcal2.4g0g1.2g0g
Valkopippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana802g994kcal66.6g56g55g1.4g
Valittu annoskoko401g497kcal33.3g28g27.5g0.7g
Annoskoko puolitettuna200g249kcal16.7g14g13.8g0.4g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382