Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 677g2746kcal0g675.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 119g400kcal0.1g97.4g0.1g1.7g
Voi, 1 tl, 5 g796g5811kcal8g8g636.8g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Mustikka metsä- 2388g1051kcal11.9g152.8g14.3g78.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8000g20087kcal42g1883.2g1302.4g161.2g
Valittu annoskoko4000g10043kcal21g941.6g651.2g80.6g
Annoskoko puolitettuna2000g5022kcal10.5g470.8g325.6g40.3g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593