Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen1180g366kcal4.7g75.5g2.4g17.7g
Luumu kivetön, kuivattu 500g1018kcal21g188g4.3g43g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala400g1280kcal60g236g10.4g40g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Ruokasooda 45g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g160g960kcal38.4g10.6g86.4g0g
Ruokosokeri600g2446kcal0g599.4g0g0g
Neilikka, annos 4g10g36kcal0.4g8g0.4g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g10g35kcal0.9g5.8g0.6g1.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g36kcal0.4g8g0.4g0g
Piimä AB Acidophilus Valio400g212kcal12.8g18g10g0g
Rypsiöljy 360g3184kcal0g0g360g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8000g21374kcal343.4g2753.6g957.6g226.8g
Valittu annoskoko4000g10687kcal171.7g1376.8g478.8g113.4g
Annoskoko puolitettuna2000g5344kcal85.9g688.4g239.4g56.7g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082