Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1873g451kcal33.9g41.2g5.6g43.1g
Kuohukerma,valio,2dl937g3185kcal18.7g28.1g327.8g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 562g1674kcal104.3g14g134.9g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]375g1236kcal101.2g0g89.9g0g
Sipuli (kuorittu)258g70kcal3.3g12.4g0.5g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8008g13229kcal522.8g191.4g1117.4g95g
Valittu annoskoko4004g6615kcal261.4g95.7g558.7g47.5g
Annoskoko puolitettuna2002g3307kcal130.7g47.9g279.4g23.8g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502