Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 104g25kcal1.9g2.3g0.3g2.4g
Parsakaali brokkoli 104g37kcal4.8g2g0.3g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g54g15kcal0.3g3.2g0.1g1.4g
Paprika punainen 50g15kcal0.5g2.3g0.2g1g
Ruokakerma Valio 4% K&P52g31kcal0.5g2.3g2.1g0.3g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g21g31kcal3.3g0.5g1.9g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g16g46kcal5.2g0.2g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana802g400kcal33g25.6g15.2g15.4g
Valittu annoskoko401g200kcal16.5g12.8g7.6g7.7g
Annoskoko puolitettuna201g100kcal8.3g6.4g3.8g3.9g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900