Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1126g313kcal13.4g45.7g2.3g23.7g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)417g133kcal7.1g19.2g0.4g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g158g151kcal6.6g26.8g0.3g7.7g
Chili paprika punainen45g18kcal0.9g4.1g0g0g
Persilja11g1.4kcal0.2g0.1g0g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Paprika, punainen225g58kcal2g10.4g0.9g4.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr23g63kcal1.8g2.1g5.4g0.4g
Porkkana 338g111kcal2.1g18.8g0.7g8.6g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)34g64kcal0.2g15.2g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 1352g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 225g68kcal2.1g11.5g0.5g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8028g2001kcal75g314.6g21.6g102.8g
Valittu annoskoko4014g1000kcal37.5g157.3g10.8g51.4g
Annoskoko puolitettuna2007g500kcal18.8g78.7g5.4g25.7g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990