Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 67g54kcal1g11.2g0g2g
Lanttu 33g10kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g80g76kcal16g0g1.4g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g33g57kcal0.5g0.7g5.7g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g4.7g5.6kcal0.1g0.3g0.4g0.1g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g167g42kcal1.5g6.8g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana804g561kcal39.2g42.2g24.6g5.8g
Valittu annoskoko402g280kcal19.6g21.1g12.3g2.9g
Annoskoko puolitettuna201g140kcal9.8g10.6g6.2g1.5g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.2g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326543